Украинското министерство на енергетиката обяви, че спира износа на електричество за ЕС след руските

...
Украинското министерство на енергетиката обяви, че спира износа на електричество за ЕС след руските
Коментари Харесай

Обрат! Украйна дръпна шалтера на ЕС, защо

Украинското министерство на енергетиката обяви, че спира износа на електричество за ЕС след руските ракетни удари по енергийната й инфраструктура, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

" Ракетните удари, засегнали топлоцентрала и няколко електрически подстанции, принуждават Украйна да спре износа на електричество от 11 октомври, с цел да стабилизира енергийната си система ", заяви министерството в изказване на уеб страницата си.
-->
Русия нанесе предходната нощ най-мащабните си удари по Украйна от началото на спора, като съгласно президента Владимир Путин те са своебразен отговор на атентата на Кримския мост.

Украинският министър на енергетиката Херман Халушченко съобщи, че офанзивите по енергийната инфраструктура са  " най-сериозните от началото на войната ". В изказване по малкия екран той уточни, че съветските ракетните удари са имали за цел да създадат " снабдяването с сила, колкото се може по-трудно ".

През юни украинското министерство на енергетиката разгласи, че се надява износът на ток за Европейски Съюз да донесе на страната доходи от 1,5 милиарда евро до края на годината. Евросъюзът е главният пазар за тока на Украйна от началото на войната.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР